Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Καλοκαιρινές δραστηριότητες στην αυλή και το μπαλκόνι για παιδιά!

Εάν ο καιρός είναι καλός, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, και έχετε στη διάθεσή σας μια αυλή ή ένα μεγάλο μπαλκόνι στο σπίτι ή το εξοχικό σας, μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά με δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες και θα τις ζητούν ξανά και ξανά!

Ζωγραφική στον τοίχο!
Διαλέξτε έναν εξωτερικό τοίχο, φορέστε στα παιδιά πρόχειρα ρούχα, καλέστε τους φίλους τους, δώστε πινέλα και μπογιές και αφήστε τα να τον διακοσμήσουν! Εάν δεν είστε τόσο θαρραλέοι και θέλετε τον τοίχο σας καθαρό, κολλήστε στην επιφάνειά του χαρτί του μέτρου, που θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία, και τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν εκεί. Εναλλακτικά, τοποθετήστε χαρτί του μέτρου στο δάπεδο και τα παιδιά μπορούν να καθίσουν και να ζωγραφίσουν περιμετρικά. Μπορείτε να δώσετε στα παιδιά ένα θέμα για ζωγραφική, π.χ. καλοκαίρι, εικόνες της φύσης, ζώα, θάλασσα κτλ.
Θερινό σινεμά!
Φωνάξτε τους φίλους των παιδιών σας, βγάλτε έξω την τηλεόραση και τη συσκευή dvd, διαλέξτε μια αγαπημένη παιδική ταινία και απολαύστε τη δική σας βραδιά κινηματογράφου! Τα παιδιά θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα αν τους φτιάξετε ποπ-κορν, αλλά μπορείτε να αρκεστείτε σε έτοιμα πατατάκια ή κάποιο άλλο σνακ!

Παιχνίδια με άμμο!
Δεν χρειάζεται να πάτε στην παραλία για να βρείτε άμμο που διασκεδάζει ατελείωτα όλα τα παιδιά! Μπορείτε να φτιάξετε ένα σκάμα στην αυλή σας ή να αγοράσετε ένα πλαστικό και να το γεμίσετε με ένα σάκο από άμμο θάλασσας που θα βρείτε πολύ οικονομικά σε χώρους που εμπορεύονται δομικά υλικά. Μια απλή και οικονομική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια μικρή φουσκωτή παιδική πισίνα και να τη γεμίσετε με άμμο αντί για νερό!

Σχέδια με κιμωλίες
Δώστε στα παιδιά χρωματιστές κιμωλίες για να ζωγραφίσουν το δάπεδο ή τα πλακάκια! Τα σχέδιά τους καθαρίζουν μετά πάρα πολύ εύκολα, απλώς προειδοποιήστε τα από πριν!

Φυτέψτε γλαστράκια
Μια ευχάριστη οικολογική δραστηριότητα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα τα φέρει σε επαφή με το χώμα και τη φύση. Θα μάθουν να φροντίζουν το δικό τους φυτό, ενώ μπορούν να χρωματίσουν το γλαστράκι με τέμπερες. Εάν έχετε την τύχη να έχετε κήπο, ακόμη καλύτερα!

Φτιάξτε μια μεγάλη κατασκευή
Εάν έχετε αρκετό χώρο στη διάθεσή σας, μπορείτε να ξεκινήσετε μια μεγάλη ομαδική κατασκευή. Μπορεί να είναι οτιδήποτε και με οποιαδήποτε υλικά. Δοκιμάστε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα μεγάλο ρομπότ με κουτιά και μπουκάλια από διάφορα μεγέθη!

Στήστε μια σκηνή!
Κάντε κάμπινγκ στον κήπο ή την αυλή σας! Στήστε μια σκηνή (κανονική ή παιχνίδι) ή αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο σεντόνι! Δώστε στα παιδιά να βάλουν στο δάπεδο στρωματάκια και απολαύστε τα όσο δεν θα χορταίνουν το παιχνίδι!

Παίξτε κουκλοθέατρο!
Οργανώστε μια βραδιά αυτοσχέδιου κουκλοθεάτρου! Στήστε μια μικρή αυτοσχέδια σκηνή, που μπορεί να είναι απλώς ένα κουτί που πίσω του θα κάθονται τα παιδιά και θα παίζουν με τα κουκλάκια επάνω του. Εάν δεν έχετε κούκλες ή μαριονέττες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κουκλάκια (λούτρινα ή άλλα) ή να φτιάξετε μερικές από χαρτόνι ή κάλτσες. Εάν τα παιδιά είναι πολλά, μπορείτε να τα χωρίσετε σε ζευγάρια και το κάθε ζευγάρι να παρουσιάζει με τη σειρά του ένα μικρό θεατρικό! Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο γρήγορα «γεννά» όμορφες ιστορίες η φαντασία των παιδιών!

Παιχνίδια με το νερό!
Ειδικά όταν κάνει πολλή ζέστη και τα παιδιά δεν είναι πια μωρά, δε βλάπτει καθόλου να παίξετε ένα οικογενειακό μπουγέλο! Μπορείτε να φορέσετε τα μαγιό σας, αν θέλετε, και να προμηθευτείτε νεροπίστολα για περισσότερη δράση και διασκέδαση!

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...