Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Η γέννηση του Χριστού. Η ιστορία στολισμένη με εικόνες.

Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν ὑπερούσιον τίκτει, καὶ ἡ γῆ τὸ Σπήλαιον, τῷ ἀπροσίτω προσάγει. Ἄγγελοι μετὰ Ποιμένων δοξολογοῦσι. Μάγοι δὲ μετὰ ἀστέρος ὁδοιποροῦσι. Δι᾿ ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη, Παιδίον νέον, ὁ πρὸ αἰώνων Θεός.


Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ήταν μια ολοφώτεινη μέρα εκείνη που ο αρχάγγελος  κατέβηκε  στη γη και, διαλέγοντας την αγνότερη γυναίκα από το ανθρώπινο γένος,  της υποσχέθηκε ότι εκείνη είχε επιλεγεί για την εκπλήρωση του Θείου Σχεδίου για την σωτηρία των ανθρώπων.
Τόσους πολλούς αιώνες μακριά από τον Παράδεισο, ο άνθρωπος είχε αποξενωθεί από τον Δημιουργό του και χρειαζόταν αυτή την τεράστια εκδήλωση της Θείας Ευσπλαχνίας για να ξαναβρεί το δρόμο του προς τη Λύτρωση.
Τόσο πολύ χρόνο ζώντας μέσα στα σκοτάδια της άγνοιας, της μισαλλοδοξίας και της  απώλειας, ο άνθρωπος είχε αδήρητη ανάγκη την επανασύνδεσή του με τον Πλάστη και την κατανίκηση του μέχρι τότε αήττητου Θανάτου.
[Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να διαβάσετε τη συνέχεια]


Το ταξίδι στη Βηθλεέμ

Οι Ρωμαίοι και ο βασιλιάς Ηρώδης καλούν όλους τους Εβραίους να πάνε στους τόπους καταγωγής τους για απογραφή.
Είναι το χρονικό ενός επίπονου ταξιδιού που πραγματοποιούν δυο άνθρωποι, η Μαρία και ο Ιωσήφ, μιας από θαύμα ανεξήγητης εγκυμοσύνης, και ενός ορόσημου στην ιστορία της ανθρώπων: της γέννησης του Ιησού. Το επικίνδυνο ταξίδι του ζευγαριού, που θα πρέπει να διανύσει την απόσταση από τη Ναζαρέτ, ως τη Βηθλεέμ, όπου βρίσκεται το πατρογονικό σπίτι του Ιωσήφ, ύστερα από διαταγή του Βασιλιά Ηρώδη. Είναι ένα ταξίδι πάνω από 100 μίλια, μέσα από επικίνδυνες περιοχές, που γίνεται πολύ περισσότερο δύσκολο από το γεγονός ότι η Μαρία βρίσκεται στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Εκεί δεν βρίσκουν κάπου να μείνουν και έτσι αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν σ` ένα σπήλαιο, που χρησιμοποιούνταν ως σταύλος λίγο έξω από την πόλη.

Η Γέννηση

Εκεί στον στάβλο ο Ιωσήφ και η Μαρία αποφασίζουν να περάσουν την νύχτα τους. Ήταν μια κρύα νύχτα, όπως είναι οι νύχτες στην έρημο. Αυτό λοιπόν το βράδυ έπιασαν οι πόνοι της γέννας την Παναγία. Εκεί λοιπόν στον ταπεινό στάβλο μέσα στο σπήλαιο γεννήθηκε ο Χριστός. Αφού τον τύλιξαν σε ότι ρούχα είχαν τον τοποθέτησαν στη φάτνη όπου τα ζώα με την αναπνοή τους ζέσταιναν το θείο βρέφος.


Οι βοσκοί

Λίγο πιο πέρα από το σπήλαιο βρισκόταν μερικοί βοσκοί που φυλούσαν τα κοπάδια τους. Ήταν καθισμένοι δίπλα από τη φωτιά τους και έλεγαν ιστορίες. Ξαφνικά είδαν ένα δυνατό φως να έρχεται προς το μέρος τους και έμειναν έκπληκτοι και άφωνοι. Τότε είδαν μπροστά τους έναν άγγελο που τους πληροφόρησε για την γέννηση του Χριστού και τους έστειλε να προσκυνήσουν το νεογέννητο.

Οι Μάγοι

Οι περισσότερες πληροφορίες για τους μάγους της αρχαίας εποχής μάς παραδίδονται από τον Ηρόδοτο, σύμφωνα με τον οποίο Μάγοι ονομαζόταν μία από τις έξι γενεές των Μήδων. Όσοι ανήκαν σ' αυτήν τη γενεά εκτελούσαν καθήκοντα ιερέων, ονειροκριτών και ασχολούνταν με απόκρυφες τέχνες.
Ως επιστήμονες, ο Βαλτάσαρ, ο Μελχιόρ και ο Γασπάρ, είδαν στον ουρανό ένα φωτεινό αστέρι και αποφάσισαν να το ακολουθήσουν. Φτάνοντας στην Ιερουσαλήμ επισκέφτηκαν το βασιλιά Ηρώδη και του είπανε ότι κάπου στο βασίλειο του γεννήθηκε ένας Βασιλιάς. Ο Ηρώδης δεν γνώριζε τίποτα και οι μάγοι συνέχισαν το ταξίδι τους μέχρι τη Βηθλεέμ και βρήκαν τον Ιησού και τον προσκύνησαν προσφέροντάς  του Χρυσό, λιβάνι και σμύρνα.  

Η σφαγή των νηπίων

Μόλις ο Ηρώδης έμαθε ότι ο νέος βασιλιάς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και φοβούμενος για το θρόνο του διέταξε τους στρατιώτες του να παν στη Βηθλεέμ και να θανατώσουν όλα τα αγόρια κάτω των δύο χρόνων. Δεκάδες παιδάκια βρήκαν τραγικό θάνατο εκείνη τη βραδιά.

Η φυγή στην Αίγυπτο

Εκείνο το βράδυ άγγελος Κυρίου επισκέφτηκε τον Ιωσήφ στον ύπνο του και τον διέταξε να ξεκινήσει αμέσως για την Αίγυπτο γιατί το μωρό και οι ίδιοι διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο. Αμέσως ο Ιωσήφ πήρε τη Μαρία και το παιδί τους ανέβασε στο γαιδουράκι τους και έφυγαν στην Αίγυπτο. Έτσι γλίτωσε ο Χριστός το θυμό του Ηρώδη.

Πηγή: Δημοτικό Σχολείο Στρυμονικού
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:
Παιδαράκη Δάφνη
Ζαραφίδου Στέλλα
Κοντόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...