Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο e-mail: panosgn@yahoo.com Δεχόμαστε παρατηρήσεις, υλικό, προτάσεις, ιδέες και ό,τι άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στο ιστολόγιό μας. Αν από το περιεχόμενο του ιστολογίου μας θίγονται πνευματικά δικαιώματα παρακαλώ ενημερώστε μας για την αφαίρεσή του. | 6/7/2022 | Καλό καλοκαίρι σε όλους! | Να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες για το χειμώνα | Αν κάποιος σύνδεσμος δε λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε μας με e-mail για να το διορθώσουμε|

Επικοινωνία2

| 1/5/2022 | Συνεχώς νέες εκπλήξεις σε εκπαιδευτικό υλικό | Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

banner

Panosgn Panosgn

banner-06

banner-06

menu

Μήνυμα διαχειριστή

Μήνυμα διαχειριστή

Ευχές

Ευχές
Ευχές

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ενθαρύνοντας


 Reblogged from: http://blogs.sch.gr/liliavl/

Η ενθάρρυνση στη διδασκαλία για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο που το προσέχω ιδιαίτερα. Όταν την δίνετε, τότε παίρνετε τέτοια ικανοποίηση από τους μαθητές σας που σας κινητοποιεί να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό απλόχερα. Σε διάφορες συζητήσεις με συναδέλφους ακούω συχνά να λένε ότι το «μπράβο» χάνει την αξία του όταν το λες συχνά και γι’  αυτό το χρησιμοποιούν με φειδώ. Σας υπενθυμίζω ότι πέρα από το «μπράβο» υπάρχουν άπειρες εκφράσεις που ενθαρρύνουν τους μαθητές μας.
Να μια ακόμη λίστα που συμπλήρωνα κατά καιρούς, και σας την παρουσιάζω με υπερηφάνεια:

- Το γραπτό της Ελένης μου έδωσε την αφορμή να αναφερθούμε σε αυτό το θέμα…
- Πολύ εύστοχη η ερώτησή σου Πέτρο…
- Η Μαργαρίτα με την παρατήρησή της, μόλις μας έδωσε μια ιδέα για εργασία…
- Ευχαριστώ τον Μάρκο που μοιράστηκε μαζί μας …
- Μπράβο για την προσπάθεια Βασίλη, συνέχισε …
- Η μεθοδική σου δουλειά Κατερίνα, απέδωσε …
- Πολύ σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη…
κλπ κλπ
Παρατηρήσατε ότι χρησιμοποιώ τα ονόματά τους. Είναι κι αυτό πολύ σημαντικό. Γίνονται έτσι όλοι ξεχωριστές, σημαντικές προσωπικότητες. Πρωταγωνιστές στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα.
Να θυμάστε ότι οι λέξεις για να έχουν νόημα πρέπει να συνοδεύονται και από τη γλώσσα του σώματος δηλ. το χαμόγελο, το βλέμμα,  μια χειρονομία νίκης, ένα άγγιγμα στην πλάτη, την καλή διάθεση.
Σημ:   Μας έχουν υποβαθμίσει, διαιρέσει, εξοντώσει.   Ας κρατήσουμε ηθικό υψηλό για να σταθούμε εκεί που μας ταιριάζει.  
Ας μην τους κάνουμε το χατήρι. Ας συνεχίσουμε να δίνουμε τα καλύτερα. Δεν ασκούμε επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...